2016-08-23

Benchmark

BenchMark_pad


Oldalunkon az általános tudnivalókon túl elérhetővé tesszük az éppen aktuális verseny versenyfelhívását, nevezési lapját és eredménylistáját. Az archívumban válogatunk korábbi versenyek versenyfeladataiból, hogy ezzel is segítsük a felkészülést, illetve ízelítőt nyújtunk régebbi versenyek hangulatából egy-egy videófelvétel segítségével.

A Benchmark című Angol Nyelvi Vetélkedőt az Általános Iskolai Angoltanárok Budapesti Munkaközössége és a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Angol Nyelvi Vetélkedőt szervezi immár 8 éve a budapesti általános iskolai diákok számára. A vetélkedőt minden évben egy májusi szombati napon szervezzük, 9-13h között.

Helyszín: Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Ált. Isk. és Gimn. 1082. Budapest, Horváth Mihály tér. 8.

Nevezési feltételek: A vetélkedőt két kategóriában hirdetjük meg. Ennek megfelelően a vetélkedőre minden kerület 2 csapatát várjuk, 3-3 fő részvételével. A kategóriák a következő módon alakulnak:

  • Az első kategóriába tartoznak azok a 8. osztályos tanulók, akik az angol nyelvet heti 3 vagy kevesebb órában tanulják, illetve azok a 7. osztályos tanulók, akik az angol nyelvet heti 4 vagy annál több órában tanulják.
  • A második kategóriába azok a 7. osztályos tanulók nevezhetnek, akik az angol nyelvet heti 3 vagy kevesebb órában tanulják, illetve azok a 6. osztályos tanulók, akiknek hetente 4 vagy több angol nyelvi órájuk van.

A vetélkedő különösebb felkészülést nem igényel, a kerületek a versenyzőket saját meglévő hagyományaik alapján választhatják ki. A versenyző csapatok forgószínpad-szerűen versenyeznek négy helyszínen. A feladatok játékosak, és a négy alapkészségre épülnek. A vetélkedő a közös játékra, az angol nyelv játékos használatára koncentrál, és célja egy kellemes nap szervezése, ahol a résztvevő gyerekek leginkább azt tapasztalhatják meg, hogy angolul kommunikálni és játszani, énekelni, egymással találkozni jó dolog.