2016-08-22

Tábor

Ungor Andrea álmodta meg, és azóta is minden évben megrendezésre kerül iskolánk angol nyelvi tábora. Az augusztus első hetében tartott egyhetes táborba főleg 4-8. osztályos tanulók jelentkezését várjuk. A tanulók tanulócsoportokba osztva és saját nyelvi szintjüknek megfelelő tanórákon vesznek részt általában A1 és B2 szint között.

Minden tábornak saját, előre meghatározott tematikája van a középkori lovagi életmódtól kezdve az időutazáson át az angol anyanyelvű országokig vagy éppen a filmes műfajokig. A tábor elsődleges célja a tanulók szókincsének és nyelvtani ismereteinek fejlesztése, idősebb tanulók esetén az OÁTV-re, OKTV-re vagy nyelvvizsgára való felkészülés.

Főbb programjaink:

  1. TANÓRÁK: a diákok saját nyelvi szintjüknek megfelelő nyelvi csoportokban dolgoznak. Minden nap két tanórára (egyenként 60 vagy 90 percesek) kerül sor.
  2. PROJEKTEK: pár éve bevezetett újításunk, hogy a diákok a tábor egész hete folyamán egy projekten dolgoznak csapat formájában (vagyis különböző nyelvi szintű diákok kerülhetnek egy csapatba), amit a tábor utolsó napján bemutatnak a többieknek. Ilyen projektek: színházi előadás, rádiójáték, blog készítése, film készítése, újság szerkesztése.
  3. ESTI PROGRAMOK: a tábor estéit különböző programok zárják: angol tábori dalok éneklése, karaoke, kincskeresés, ügyességi játékok.
  4. KÜLÖNLEGES FOGLALKOZÁSOK: amikor lehetőségünk engedi, igyekszünk a diákoknak ún. speciális órákat tartani, amelyek egy-egy – nem feltétlenül angol nyelvvel kapcsolatos – készségét fejlesztjük. Volt már sütés-főzés, éneklés, építés hurkapálcákból, spanyol nyelvóra, játékelméleti foglalkozások (ez főleg C-s vagy leendő C-s diákoknak hasznos), digitális ismeretek fejlesztése.

Természetesen minden nap szakítunk időt a megfelelő mennyiségű szabadidőre és a strandolásra.

A visszajelzések alapján a gyerekek szeretnek a táborba járni, és vannak olyanok (nem is kevesen), akik már 4. osztályos koruk óta minden évben részt vettek. A tábort az iskola két tanára, Ungor Andrea és Tokár Gábor vezeti. Munkájukat régi és jelenlegi idősebb fazekasos diákok segítik.