2016-os nyertes Erasmus+ pályázatunk (2016-1-HU01-KA101-022548)  „Új kihívások, innovatív válaszok” címmel 31880 euró támogatást nyert. A projekt keretében iskolánk 12 pedagógusa vett részt külföldi szakmai továbbképzésen Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Horvátországban és Olaszországban.

KIVOVICS JUDIT – TOKÁR GÁBOR
Canterbury, Egyesült Királyság

2017 júliusában az Erasmus+ mobilitási program keretében az angliai Canterburyben iskolánk hat tanára (Csath Judit, Fabók Ágnes, Kivovics Judit, Rakota Edina, Szövényi-Luxné Szabó Teréz és Tokár Gábor) különböző egy-, illetve kéthetes tanfolyamokon vett részt. A továbbképzéseknek a University of Kent kampusza adott otthont.
A kurzusok célja, hogy az Európa különböző országaiból érkező pedagógusok az oktatás egy általuk választott, speciális aspektusában mélyedjenek el, és az ott megszerzett tudást egyrészt saját tanítási gyakorlatukban hasznosítsák, másrészt műhelyfoglalkozások keretén belül továbbadják kollégáiknak.
Ami az általunk választott kurzusokat illeti, szerepelt közöttük a csoportdinamika, a nehezen kezelhető tanulókkal való foglalkozás, a magas nyelvi szinten lévő tanulók motiválása, a kreatív módszertani ötletek használata a nyelvórán, a minimális eszközökkel való oktatás és a vezetőképzés témája. A képzéseket kiváló előadók és gyakorló tanárok tartották. Az egy-, illetve kéthetes kurzusok végén mindannyian új ötletekkel gazdagodva és kellemes emlékekkel tértünk haza. Néhányan már az idén meg is tartották műhelyfoglalkozásukat. Köszönjük azon kollégák munkáját, akik a pályázat összeállításában részt vettek.